Αξιοθέατα στην Αργολίδα

Ο νομός Αργολίδας είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για επισκέπτες που θέλουν να θαυμάσουν ανεκτίμητα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία και να ζήσουν από κοντά τη μαγεία του αρχαίου πολιτισμού της Ελλάδας.

Τα πιο σπουδαία αξιοθέατα της Αργολίδας είναι οι Μυκήνες, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο αρχαιολογικός χώρος της Επιδαύρου και τα φρούρια στο Ναύπλιο. Οι Μυκήνες είναι ένας εκπληκτικός αρχαιολογικός χώρος, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το ανακτορικό συγκρότημα, τη γνωστή ‘Πύλη των Λεόντων’ και τους θολωτούς τάφους. Καθώς εξερευνήσετε το χώρο, θα μαγευτείτε από το μεγαλείο του μυκηναϊκού πολιτισμού. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τα μυκηναϊκά ευρήματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Αργολίδας.

Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου είναι ένα άριστα διατηρημένο θέατρο που φημίζεται για την εξαιρετική ακουστική του. Εάν είστε τυχεροί κι έχει προγραμματιστεί θεατρική παράσταση κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Αργολίδα, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να την παρακολουθήσετε. Θα είναι μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφθείτε τον θαυμάσιο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Επιδαύρου, όπου έχετε τη δυνατότητα να δείτε το Ασκληπιείο, ένα συγκρότημα με αρχαίο θέατρο, ναό, στάδιο, γυμναστήριο κι άλλα εντυπωσιακά μνημεία.

PALAMIDI-NAYPLIOΗ πόλη του Ναυπλίου είναι αναμφίβολα μια από τις πιο όμορφες και γραφικές πόλεις της Ελλάδας, με νεοκλασικά κτίρια, στενά σοκάκια κι ενετική αύρα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Παλαμήδι, την Ακροναυπλία και το Μπούρτζι, τα «διαμάντια» του Ναυπλίου. Τα διάφορα μουσεία που υπάρχουν στο Ναύπλιο, όπως το Μουσείο του Κομπολογιού, το Αρχαιολογικό, το Λαογραφικό, το Πολεμικό και το Παιδικό Μουσείο θα σας δώσουν μια πλήρη εικόνα της ιστορίας και των παραδόσεων του Ναυπλίου.

argos34Η πόλη του Άργους διαθέτει εκπληκτικά αξιοθέατα, όπως το Κάστρο ‘Λάρισα’, την αρχαία αγορά και το αρχαίο θέατρο. Η πόλη είναι πραγματικό κόσμημα, καθώς κατέχει όμορφα νεοκλασικά κτίρια που τονίζουν τη γραφικότητά της. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ασίνης είναι εξαιρετικός, όπως και ο προϊστορικός οικισμός της Αρχαίας Λέρνας στους Μύλους. Στην πόλη της Τύρινθας, μπορείτε να περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο και τα αρχαία ερείπια, ενώ στον αρχαιολογικό χώρο της Μιδέας σας δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθείτε τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης που είναι εξέχουσας σημασίας, όπως κι αυτά της Τύρινθας και των Μυκηνών.